קציצות מאש מונבט וסלק - קציצות אנטי אייגינג
קציצות מאש וסלק או בשמן החדש - קציצות אנטי אייג'ינג (;
שעועית המאש מכילה כמות גדולה של חלבון, סיבים, וויטמינים מקבוצת B, מינרלים וברזל.
בזכות הנחושת המצויה במאש אנו נהנות מתרומה להגמשת עור הפנים ועור מבריק, בריא וחלק יותר.
הנבטת המאש תתרום להגברת הפוטנציאל והנאה מהגברת היתרונות הבריאותיים.
זוהי שעועית קלה מאוד להנבטה ומומלצת למי שטרם הנביטו ומעוניינות להתנסות בכך.
רכיבים:
250 גרם שעועית מאש - להשרות ולהנביט
1 סלק
1 גזר
2 זוקיני
1 בצל
חבילת פטרוזיליה
תיבול: תבלין על האש, מלח הימלאיה, פלפל שחור, כמון.
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן זית, מוסיפים קוביות של גזר וסלק ואת התיבול, במידת הצורך נוסיף מים לאידוי.
בזמן זה ניתן להדליק את התנור על 160/170 מעלות.
אחרי כ 10 דקות של הטיגון נוסיף את הזוקיני וכשלא נשאר כלל נוזלים נוסיף את השעועית מאש ל 2-3 דקות ונוסיף תיבול במידת הצורך.
נעביר את הכל למעבד מזון או נטחן באמצעות בלנדר מוט.
ניצור קציצות עם ידיים רטובות ונניח על גבי נייר אפיה, מעל נרסס שמן (לא חובה) נכניס לתנור לכ 20-25 דקות.
כיצד נתייחס?
כל המתכון מכיל כ 1100 קלוריות, נוכל להתייחס לזה כ 3 ארוחות צהריים מלאות של 3 מנות חלבון ומנת פחמימה + מנת שומן (תפריטי 12,13)
לי יצאו 34 קציצות מכמות זו.
כל המתכון מכיל כ 14 מנות חלבון/ וניתן להתייחס כחלבון/פחמימה ושומן יחד.
